Onze klanten geven ons een tevredenheidsscore van    8,4 /10

Mooi én duurzaam Limburgs boompje? Kies Kadoboompje.nl!

Op zoek naar een groen én verrassend cadeau? Dan kun je in onze shop kiezen voor een kadoboompje! Waarom dit zo’n mooi en duurzaam geschenk is? Dat vroegen we aan Frank Vaessen, directeur en mede-eigenaar van Kadoboompje.nl.

Om te beginnen: wanneer en waarom zijn jullie met Kadoboompje.nl gestart?

Frank: “Ik hou ervan om bezig te zijn met groen! Voor Kadoboompje was ik al eigenaar van een tuincentrum en toen we rond 2010 meer gingen focussen op online, besloten we om ook boompjes te gaan versturen. Groen versturen is nog best een vak. Na veel testen hebben we inmiddels dé manier gevonden en versturen we met Kadoboompje.nl zo’n 60 soorten boompjes, allemaal lokaal gekweekt bij ons in hartje Limburg.”

kadoboompje 4

Wat maakt Kadoboompje.nl zo leuk en uniek?

Frank: “Onze boompjes zijn niet zomaar boompjes. Naast dat ze duurzaam en lokaal gekweekt zijn, zien ze er ook nog eens heel mooi uit! We verpakken ze als een echt geschenk: in een mooie geschenkdoos met gepersonaliseerd kaartje en informatiekaart over de boom. Ook is er extra ruimte in de doos, waar eventueel extra cadeau-items in verpakt kunnen worden.

Daarnaast kan een boompje een mooie manier zijn om een boodschap over te dragen. De meest bekende staat in het teken van groei. Maar verschillende boompjes hebben een symbolische betekenis. Denk aan de olijf, die vroeger werd gegeven als blijk van erkenning. Hier spelen we met onze kadoboompjes op in.”

Wat is jullie ambitie met Kadoboompje.nl?

Frank: We willen de wereld graag een stukje groener maken. Bomen kunnen namelijk écht een verschil maken, met allerlei voordelen zoals verkoeling, CO2-opname, zuurstofproductie, ga zo maar door. We kijken bij het kweken van verschillende soorten ook naar welke bomen nog iets extra’s toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan bomen met besjes of bloemetjes, die insecten aantrekken.”

kadoboompje 2

Kun je nog iets meer vertellen over waarom een kadoboompje zo’n duurzaam geschenk is?

Frank: “Duurzaamheid zit in ons DNA. We zijn ISO 9001-gecertificeerd en hebben ook de milieucertificering ISO 14001. Alle boompjes zijn bij ons in Limburg gekweekt. Omdat we zicht hebben op de hele keten – van zaadje tot aan de voordeur  – kunnen we alles monitoren. Zoals dat er niks op de plant wordt gespoten wat niet fijn is en dat we potgrond gebruiken met 40% minder veen. Maar ook dat we kiezen voor carbonvrije recyclebare plantenpotten en biobased plantlabels. Alles doen we zo duurzaam mogelijk.”

Waarom is Kadoboompje.nl zo’n goede match met Tintelingen?

Frank: “Onze samenwerking is ontstaan doordat Tintelingen vroeg of ze een van onze andere groene bedrijven als lokale partij mochten opnemen in het keuzeconcept voor een klant. Dat vond ik een goed plan, mits ze ook iets wilden doen met het Kadoboompje-concept. En daar waren ze bij Tintelingen direct enthousiast over!

Het hele Tintelingen-team is enthousiast en leuk, daar voel ik echt verbondenheid mee. Het is een fijne duurzame samenwerking, die we nog steeds aan het uitbouwen zijn. Nu hebben we bijvoorbeeld ook fruitstruiken in de shop staan, een hele mooie toevoeging. Ik kijk uit naar onze samenwerking in de toekomst.”

Benieuwd naar Kadoboompje.nl en het duurzame assortiment in jouw Tintelingen-shop? Wij staan voor je klaar.

Scroll naar boven