Onze klanten geven ons een tevredenheidsscore van    8,4 /10

Koekjes zonder klets: heerlijke koekjes gemaakt door bakkers met een gehoorbeperking

Ken jij de Koekjes zonder klets al? Deze smaakvolle koekjes zijn gemaakt door bakkers met een gehoorbeperking. Zij bakken deze en andere lekkernijen in de Zorgbakkerij, onderdeel van House of Inclusion. En heel goed nieuws: je kunt de Koekjes zonder klets vanaf nu toevoegen aan je giftbox!

Wij vroegen Eric Habraken, divisiemanager House of Inclusion, wat deze koekjes nu écht zo speciaal (en lekker) maakt.

Laten we beginnen bij het begin: hoe zijn de Koekjes zonder klets ontstaan?

Eric: ‘In 2016 hebben we samen met Kentalis besloten om de zorgbakkerij naar ons pand (House of Inclusion in Veghel) te verhuizen. Hier hebben we de volledige bakkerij ingericht met productielijnen voor bakkers met een gehoorbeperking. Op deze plek willen we zoveel mogelijk talenten benutten en mensen aan het werk te krijgen, die normaal gesproken minder kans maken op de arbeidsmarkt. Daarom produceren we ook zoveel mogelijk met de hand.

Trouwens, niet iedereen die in de bakkerij is slechthorend. Maar wel iedereen heeft een gebarentaal-cursus gevolgd, zodat alle collega’s met elkaar kunnen communiceren.’

Hoe is de sfeer daar in de zorgbakkerij?

Eric: ‘Die is heel goed! Natuurlijk was het voor een aantal collega’s in het begin even wennen toen ze vanuit Kentalis verhuisden naar een groter bedrijf. De collega’s zijn inmiddels helemaal geïntegreerd in de bedrijfscultuur, wat zorgt voor extra zelfvertrouwen bij de bakkers. Het is ondertussen écht hun bakkerij en hun resultaat. Daar zijn ze trots op.

Het is een hechte groep. En wanneer een grote order helemaal afgerond en uitgeleverd is, dan sluiten ze de week zeker af met een borrel met z’n allen.’

En heel belangrijk: hoe smaken nou die Koekjes zonder klets?

Eric: ‘We hebben verschillende smaken. In jullie giftbox kun je kiezen voor de karamel zeezout, dat is echt een winnaar qua smaak. Het zijn hele lekkere en betekenisvolle koekjes. Perfect voor bij de koffie. Je moet ze eigenlijk gewoon proeven.’

Bakken de bakkers alleen maar Koekjes zonder klets?

Eric: ‘Nee zeker niet. Onze bakkers maken elke week heel veel lekkers. Denk ook aan Brabantse worstenbroodjes en muffins. Altijd met smaakvolle, duurzame en verse ingrediënten. We kiezen onze boeren en leveranciers zorgvuldig en produceren (bijna) alles zelf. Dat vinden we erg belangrijk.

Fun fact: inmiddels hebben we in onze zorgbakkerij al meer dan 1 miljoen worstenbroodjes gebakken!’

Hoe is de samenwerking met Tintelingen ontstaan?

Eric: ‘Tintelingen merkte dat de vraag naar ambachtelijke producten in combinatie met social return steeds groter werd. Daarom zijn de Koekjes zonder klets zo’n mooie match. Met deze extra gift doen Tintelingen én de klanten die dit bestellen iets goeds in de keten. En doordat er steeds meer afnemers van onze producten bijkomen, kunnen wij steeds meer werkgelegenheid bieden aan mensen met een gehoorbeperking. Win-win!’

Over House of Inclusion

House of Inclusion – onderdeel van Hutten Catering – streeft naar een duurzamere wereld. Met De Verspillingsfabriek, De Zorgbakkerij, Sign Language Coffee Bar en We Care Coffee creëren ze een positieve impact. Door krachten te bundelen, talenten te benutten en gelijke kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onze giftbox met de Koekjes zonder klets voor bestellen voor jouw collega’s? Bekijk hier onze verschillende cadeauconcepten.

Scroll naar boven